Commissie Beheer en Exploitatie Haven

Commissie Beheer en Exploitatie Haven beter bekend als de havenmeestercommissie zorgt voor het (commerciele) Beheer en exploitatie van de haven. Dit betekent dat zij elk jaar met ruim 60 havenmeesters (vrijwilligers) in het zomerseizoen de passanten ontvangt en zorgdraagt voor het reilen en zeilen op de haven.

Wil je ook een dienst als havenmeester doen? Je bent dan de gastheer/-vrouw van de vereniging. Je vangt passanten zo goed mogelijk op, wijst hen een ligplaats in een box of in de kom toe, helpt als het kan bij het aannemen van een lijntje en registreert de passant-gegevens en de pinbetaling van het havengeld. Je attendeert passanten op de mogelijkheden die onze haven en de omgeving bieden. Verder houd je een oogje in het zeil op de eigendommen van leden en passanten en attendeert hen zo nodig op klapperende vallen en ondeugdelijke meerlijnen.

 
havenmeesterbvk

Hoe word je havenmeester?

Na het zomerseizoen krijgen alle leden de vraag of zij het volgende jaar een havenmeesterdienst willen invullen met hun voorkeurperiodes. Begin van het kalenderjaar is de planning gereed. Er zijn ook altijd reserve havenmeesters nodig of niet-ingevulde diensten moeten nog opgevuld.

Wat moet je weten?

We organiseren jaarlijks een aantal bijeenkomsten voor havenmeesters, zowel digitaal als in de Blocqhut, waarin we belangrijke zaken en wijzigingen bespreken.

We hebben ook een havenmeesterdag met een afsluitende borrel. Hier behandelen we niet alleen theoretische onderwerpen, maar ook praktische zaken zoals het gebruik van vuilwaterpomp en dompelpompen. Bovendien bieden we havenmeesters in de winter de mogelijkheid om een reanimatietraining te volgen. Heb je vragen? Neem contact op met ons.

Havenmeester Commissie

Emailadres: havenmeester-commissie@blocq.nl

Commissie Beheer en Exploitatie Haven
Naam Functie
Cas Nieuwenhuizen Voorzitter/Coordindator
Antoinette Wijnschenk Dom Documentatie en groepen
Theo Brakkee Coordinatie rooster
Ron Stroker Algemeen
Daan van Veldhuizen ICT
Mariena Wiersema Havenkantoor

 

20230513-dsc0733
new-logo-90-64

Adresgegevens
Oostvaardersdiep 20
1332 CR  Almere
info@blocq.nl

Havenmeester
Tel. 06-27512497
havenmeester@blocq.nl
Privacy